Organisatie

De verkiezing van de Constructeur van het jaar wordt georganiseerd door VNconstructeurs. De winnaars worden bekendgemaakt op de Dag van de Constructeur.

Mogelijk gemaakt door

Vakjury

De vakjury bestaat dit jaar uit

Noortje de Geus – Gemeente Den Haag (Voorzitter)
Joost Vos – BenthemCrouwel Architecten
Pim Peters – IMd Raadgevende Ingenieurs (Constructeur v/h jaar 2017)
Pierre Hendrikx – BAM Advies & Engineering
Willem van Dijk – Heijmans
Hubert Kuijpers – Pieters Bouwtechniek (Constructeur van het jaar 2018)
Koen van Doremaele – BAM Infria (Talent van het jaar 2019)
Patrick van Dodewaard – IMd (Talent van het jaar 2019)

_

Beoordelingscriteria

Kandidaten worden door de jury beoordeeld op vier criteria:

  • Vernieuwende en aansprekende constructies. Constructies die vernieuwend zijn in materiaalgebruik, door een volgende stap in de toepassing van digitalisering, circulariteit of bijzondere oplossingen voor constructieve uitdagingen. Met altijd aandacht voor de succesvolle integratie van architectuur, systemen en constructie.
  • Maatschappelijk relevant. Het werk van de constructeur van het jaar (binnen en buiten projecten) is maatschappelijk relevant en relevant voor de opdrachtgever. Door invulling te geven aan actuele en grote thema’s binnen de sector en de maatschappij.
  •  Bijdragen aan en zichtbaar maken van ontwikkeling van het vakgebied. Door een verdere ontwikkeling van het vakgebied voor de opgaven van morgen. En deze ontwikkelingen uit te dragen binnen, en juist buiten de bouwsector. In publicaties, door zichtbaarheid in de media, door deelname aan commissies voor normalisatie, kennisontwikkeling en borging en actief in bijdragen aan onderwijs en onderzoek.
  • Bijdrage aan goede samenwerking binnen projectteams. Goede projecten in het heden zijn de basis voor de toekomst. En niemand kan dat alleen. De constructeur van het jaar draagt bij aan een goede samenwerking binnen elk projectteam. En neemt hierin initiatief en voert hierop regie.

_

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en dan komen wij er zo snel mogelijk op terug.

_