Oevreprijs

De verkiezing Constructeur van het jaar wordt dit jaar voor de 10e keer georganiseerd. En dat heeft een mooie lijst met winnaars opgeleverd. Zij zijn verkozen omdat ze in dat betreffende jaar opvielen door hun projecten en bijdrage aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van het vak. Aan de top komen is moeilijk, maar aan de top blijven is nog moeilijker.

Deze prijs is een juryprijs; je kunt je er niet voor opgeven, en hij wordt ook niet jaarlijks uitgereikt. Het is een waardering voor een constructeur, die naar het oordeel van de jury gedurende zijn hele carrière een bijzondere, constante bijdrage heeft geleverd aan ontwerpend en bouwend Nederland en daarvoor wordt erkend door vakgenoten, maar vooral ook door opdrachtgevers, architecten, bouwbedrijven en andere ketenpartners.

Winnaar 2021
Walter Spangenberg (voorheen ABT) gaat naar huis met de prijs. “Tijdens zijn loopbaan van 35 jaar heeft hij vele iconische projecten gerealiseerd. Een breed oeuvre met een grote verscheidenheid aan type projecten en constructiewijze. Met een aantal aansprekende hybride constructies, waarin verschillende materialen worden gecombineerd”, aldus de jury.